Værd at vide om at leje en møbleret lejlighed

  • Post category:Husleje

Dette indlæg indeholder reklamelinks

Det er ikke særlig ofte, at man støder på det. Men det er faktisk muligt at finde lejeboliger, som allerede er møbleret. Nogen foretrækker altid selv at møblere deres lejemål med deres egne ting, men der er også fordele ved at leje et møbleret lejemål.

Hvad er en møbleret lejlighed?

At en bolig bliver udlejet som møbleret betyder, at der allerede er møbler i lejemålet ved indflytning. Sådanne lejligheder er typisk klar til indflytning med det samme, da der ikke skal tænkes på klargøring og indretning. 

Der er dog forskellige “grader” af møblering. Nogen lejligheder er møbleret med alt, man har brug for. Det kan være alt lige fra seng og spisebord til knive og gafler. I andre tilfælde, så består møbleringen blot af En sofa og et spisebordssæt eksempelvis. 

Hvorfor leje en møbleret lejlighed?

Rigtig mange sætter pris på at leje en møbleret lejlighed, hvis de ikke bruger super meget tid i lejemålet. Det kan være på grund af arbejde eksempelvis. Derfor er møblerede lejligheder i høj grad brugt af pendlere, som ofte bruger en møbleret lejlighed, hvis de har en lang vej på arbejde. Så er der et sted tæt på, hvor der kan overnattes, hvis ikke man kan nå helt hjem igen. 

At leje en møbleret lejlighed kan også være smart, hvis man ikke har økonomi til at fylde en hel lejlighed op med møbler selv. Et alternativ hertil kan dog være møbler på afbetaling, som rigtig mange benytter sig af, fordi det kan være mere overskueligt at betale henover tid, i stedet for at betale et stort beløb med det samme.

Hvorfor udleje en møbleret lejlighed?

Hvis man har ønske om at udleje en lejlighed møbleret, så er der nogle ting, som er vigtige at huske på. Måske skal man være bortrejst i en periode, eller måske har man selv fået en ny lejlighed med nyt inventar, så kan det være smart at udleje sin gamle bolig. Dog er én af ulemperne ved dette, at man ikke kan komme uden om slitage som følge af almindelig brug. Når møbler bliver brugt, så bliver det slidte. Derfor skal man så vidt muligt fjerne inventar, som har en særlig stor værdi enten personligt eller økonomisk. Så er man sikker på, at dette ikke bliver slidt. 

Dog skal man huske, at hvis lejeren laver fysiske eller kosmetiske skader, så kan det blive fratrukket et eventuel depositum. Men man kan ikke trække noget fra, hvis det blot er almindelig slitage. 

Lav en aftale

Uanset om man vil leje ud eller selv leje en møbleret lejlighed, så er det en fordel for alle, hvis der bliver lavet en skriftlig aftale med hensyn til brugen af møblerne. Man kan kun tage én måneds husleje i depositum, men man kan dog godt oprette en særskilt aftale for at sikre møblerne. En slags depositum på møblerne. Men det er vigtig, at denne aftale ikke må skrives ind i lejekontrakten, da det ikke tillades af lejeloven. Men det er dog lovligt at lave en aftale seperat fra lejekontrakten, så længe begge parter skriver under. På den måde er man sikret sine møbler, hvis man udlejer. Men man er også sikret, hvis man er den som lejer, fordi hvis der skulle ske et uheld, så er der reserveret penge til det.