Vil du bo i udlandet?

Hvis du er træt af kulde, regnfulde dage og ikke synes, at du rejser nok, så har du nok allerede tænkt tanken; hvorfor ikke bo i udlandet?

Det kan være for varmens skyld, for nye jobmuligheder eller fordi du bare gerne vil opleve noget nyt og anderledes end kedelige rugbrødsmadpakker herhjemme. Der er mange gode grunde til at flytte til udlandet. Om det så er billigere at bo i udlandet er et spørgsmål, du nok gerne vil have svar på. Det er betydeligt billigere at bo i udlandet på nogle punkter, men det kommer også an på, hvor du flytter hen. Danmark er et dyrt land, men der findes faktisk lande, som byder på endnu højere levepriser.

Fordele

Hvis du gerne vil opleve noget helt, helt nyt, så kunne  Asien være et godt bud. Her kan man sagtens spare penge på både indkøb, restaurantbesøg, bolig og transport. På den måde vil man kunne leve et lidt sødere liv, end man måske er vant til i Danmark, for det samme budget. Dvs. man kan spise ude alle dage og bo et sted med pool.

Andre populære steder at flytte til er Sydeuropa. Her kommer man en del tættere på Danmark og har samtidig det skønne, varme vejr med sig. I Sydeuropa kan man regne med at bo for 20-30 % billigere end i Danmark, men vil nok også have lyst til at spise mere ude for at smage på den lækre, anderledes mad. Derfor vil det nok cirka koste det samme som at bo i Danmark – dog igen med en lidt mere luksuriøs tilværelse.

 

Ulemper

Vil du længere væk end det, er der også nogle overvejelser at gøre i forhold til transport. Hvis du gerne vil hjem og besøge din familie i Danmark, så koster det jo en del for en flybillet. Og foruden prisen, så er der også andre gener ved at skulle flyve ofte.

Mange oplever for eksempel tit flyrejseforsinkelser, hvilket er træls, når man i forvejen bruger meget tid i en lufthavn. Hvis du vil kompenseres for det, er der dog mulighed for det, næste gang du bliver berørt af et forsinket fly.

Gnm. huslejepriser pr. m2 for Europas større byer

Her er en oversigt over den gennemsnitlige pris pr. m2 for lejeboliger i Europas større byer.

London, England
213 kr. / m2
København, Danmark
206 kr. / m2
Amsterdam, Holland
168 kr. / m2
Paris, Frankrig
163 kr. / m2
Oslo, Norge
150 kr. / m2
Stockholm, Sverige
149 kr. / m2
München, Tyskland
131 kr. / m2
Rom, Italien
125 kr. / m2
Madrid, Spanien
103 kr. / m2
Berlin, Tyskland
92 kr. / m2
Barcelona, Spanien
88 kr. / m2

Kilde: https://www.mikonomi.dk/blog/2017/07/de-25-dyreste-huslejepriser-i-europa

Husleje i Danmark

Hvis du gerne vil flytte til udlandet, fordi du synes, du betaler for meget i husleje her i Danmark, så er det en god idé faktisk at tjekke, om det er muligt at komme til at betale mindre. For ellers er flytteprojektet jo en unødvendig energi at bruge. Det er nemt at tjekke den gennemsnitlige husleje. Derved kan du sammenligne din husleje med gennemsnittet for din kommune. Og hvis din husleje lyder alt for høj, er der selvfølgelig råd at hente, hvis du mener, at din husleje bør nedjusteres.